Vigilancia de la seguridad química de los alimentos en la CAPV

  1. Urieta, Inés
  2. Jalón, Mercedes
  3. Gilbert, John
Aldizkaria:
Gaceta médica de Bilbao: Revista oficial de la Academia de Ciencias Médicas de Bilbao. Información para profesionales sanitarios

ISSN: 0304-4858 2173-2302

Argitalpen urtea: 2003

Zenbakien izenburua: La nutrición y la Salud Pública en la Comunidad Autónoma del País Vasco (1983-2003)

Alea: 100

Zenbakia: 5

Orrialdeak: 48-49

Mota: Artikulua

Beste argitalpen batzuk: Gaceta médica de Bilbao: Revista oficial de la Academia de Ciencias Médicas de Bilbao. Información para profesionales sanitarios

Laburpena

Elikapen segurantza denbora luzean elikagaien kutxapen mikrobiologiarekin lotzen zen. Koltzako olioak eragindako erantzun larriak bultzatu zuten Osasun Tekniko Araupenen garapena, bere ezarpenak arekurtso publikoen kontsumoa bultzatu zuen, kontrolaren betetzea baina eragin mugatuarekin, elikagaietan partze hartzen zuten kutxakor kimikoen erakusketa gutxiagotzeko nahian. Gure inguruko herrialde batzuk orduan ere garrantzi handikoak ziren elikagaien sustantzia kimiko arriskutsuen zaintze programak zeukaten. 1990 eta Javier Sáenz de Buruagak hartutako babespenarekin, Euskal herrian martxan jarri zen Dieta Total programa. Lan honetan programa aurrelari honen hasierak eta lortutako lorpenak deskribitzen dira.