Vigilancia de la seguridad química de los alimentos en la CAPV

  1. Urieta, Inés
  2. Jalón, Mercedes
  3. Gilbert, John
Revue:
Gaceta médica de Bilbao: Revista oficial de la Academia de Ciencias Médicas de Bilbao. Información para profesionales sanitarios

ISSN: 0304-4858 2173-2302

Année de publication: 2003

Titre de la publication: La nutrición y la Salud Pública en la Comunidad Autónoma del País Vasco (1983-2003)

Volumen: 100

Número: 5

Pages: 48-49

Type: Article

D'autres publications dans: Gaceta médica de Bilbao: Revista oficial de la Academia de Ciencias Médicas de Bilbao. Información para profesionales sanitarios

Résumé

Elikapen segurantza denbora luzean elikagaien kutxapen mikrobiologiarekin lotzen zen. Koltzako olioak eragindako erantzun larriak bultzatu zuten Osasun Tekniko Araupenen garapena, bere ezarpenak arekurtso publikoen kontsumoa bultzatu zuen, kontrolaren betetzea baina eragin mugatuarekin, elikagaietan partze hartzen zuten kutxakor kimikoen erakusketa gutxiagotzeko nahian. Gure inguruko herrialde batzuk orduan ere garrantzi handikoak ziren elikagaien sustantzia kimiko arriskutsuen zaintze programak zeukaten. 1990 eta Javier Sáenz de Buruagak hartutako babespenarekin, Euskal herrian martxan jarri zen Dieta Total programa. Lan honetan programa aurrelari honen hasierak eta lortutako lorpenak deskribitzen dira.