LORENA
LAORDEN MUÑOZ
Publicaciones (23) Publicaciones de LORENA LAORDEN MUÑOZ
2025
-
Detection of mobile genetic elements conferring resistance to heavy metals in Salmonella 4,[5],12:i:- and Salmonella Typhimurium serovars and their association with antibiotic resistance
International Journal of Food Microbiology, Vol. 426
2024
-
Foodborne and waterborne Arcobacter species exhibit a high virulent activity in Caco-2
Food Microbiology, Vol. 118
-
Multidrug resistance in Salmonella isolates of swine origin: mobile genetic elements and plasmids associated with cephalosporin resistance with potential transmission to humans
Applied and Environmental Microbiology, Vol. 90, Núm. 5
-
Pan-Genome-Wide Association Study reveals a key role of the salmochelin receptor IroN in the biofilm formation of Salmonella Typhimurium and its monophasic variant 4,[5],12:i:-
International Journal of Food Microbiology, Vol. 419
2023
-
Bacterial Genomics and Epidemiology
Microorganisms
-
Grupo de investigación Mikrolker: Microbial genomics and characterization
SEM@foro, Núm. 75, pp. 33-34
2022
-
A Practical Bioinformatics Workflow for Routine Analysis of Bacterial WGS Data
Microorganisms, Vol. 10, Núm. 12
-
Anianabacter salinae gen. nov., sp. nov. ASV31T, a Facultative Alkaliphilic and Extremely Halotolerant Bacterium Isolated from Brine of a Millennial Continental Saltern
Diversity, Vol. 14, Núm. 11
-
Caracterización genotípica de aislamientos de "Staphylococcus aureus" obtenidos a partir de leche y queso
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Detección de genes potencialmente implicados en la formación de celulosa mediante análisis del pangenoma en aislamientos de "Arcobacter butzleri"
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Estudio de tolerancia a metales en "Salmonella enterica" subsp. "enterica" serotipo 4,[5],12:I:-
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Genetic characterization and biofilm formation of potentially pathogenic foodborne Arcobacter isolates
International Journal of Food Microbiology, Vol. 373
2021
-
Altererythrobacter muriae sp. Nov., isolated from hypersaline Añana salt valley spring water, a continental thalassohaline-type solar saltern
International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology, Vol. 71, Núm. 3
-
Fungal diversity and composition of the continental solar saltern in añana salt valley (Spain)
Journal of Fungi, Vol. 7, Núm. 12
-
Salmonella enterica 4,5,12:b:- serotipo berriaren karakterizazioa eta etxeko dortokekin erlazionatutako arriskua
Ekaia: Euskal Herriko Unibertsitateko zientzi eta teknologi aldizkaria, Núm. 39, pp. 23-36
2020
2018
-
INNUENDO: A cross‐sectoral platform for the integration of genomics in the surveillance of food‐borne pathogens
EFSA Supporting Publications, Vol. 15, Núm. 11
-
Salmonella enterica espeziearen andui monofasikoen karakterizazio molekularra eta epidemiologikoa
Ekaia: Euskal Herriko Unibertsitateko zientzi eta teknologi aldizkaria, Núm. 1, pp. 65-76
-
Virulotyping of Salmonella enterica serovar Typhi isolates from Pakistan: Absence of complete SPI-10 in Vi negative isolates
PLoS Neglected Tropical Diseases, Vol. 12, Núm. 11
2012
-
Desarrollo de una PCR a tiempo real para la detección de "Salmonella" y su validación en alimentos
Avances en microbiología de los alimentos