Departamento de Salud
Centro
MERCEDES
JALÓN GONZÁLEZ-MORENO
Investigadora hasta 2023
Publicaciones en las que colabora con MERCEDES JALÓN GONZÁLEZ-MORENO (15)
2020
-
Iodine contents in conventional ultra-high temperature (UHT) processed cow milk: Changes over the year and regional differences. Implications for epidemiological studies on iodine nutritional status
Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 67, Núm. 6, pp. 383-393
2018
-
Iodine nutrition status and prevalence of abnormal TSH levels in schoolchildren aged 6-7 years in the autonomous community of the Basque Country
Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 65, Núm. 5, pp. 247-254
2015
-
Iodine concentration in ultra-high temperature pasteurized cow's milk. Applications in clinical practice and in community nutrition
Medicina Clinica, Vol. 145, Núm. 2, pp. 55-61
2013
-
Total diet study in the Basque Country, Spain
Total Diet Studies (Springer New York), pp. 379-383
2006
-
Nutrient intake estimation through total diet studies
Endocrinologia y Nutricion, Vol. 53, Núm. 5, pp. 300-308
2005
-
Organoarsenical species contents in cooked seafood
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 53, Núm. 22, pp. 8813-8819
2003
-
Vigilancia de la seguridad química de los alimentos en la CAPV
Gaceta médica de Bilbao: Revista oficial de la Academia de Ciencias Médicas de Bilbao. Información para profesionales sanitarios, Vol. 100, Núm. 5, pp. 48-49
2002
-
Organoarsenical species contents in fresh and processed seafood products
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 50, Núm. 4, pp. 924-932
2001
-
Arsenic in cooked seafood products: Study on the effect of cooking on total and inorganic arsenic contents
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 49, Núm. 8, pp. 4132-4140
2000
-
Total and inorganic arsenic in fresh and processed fish products
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 48, Núm. 9, pp. 4369-4376
-
Vigilancia de la presencia de patulina en zumos de manzana y sidras comercializadas en la Comunidad Autónoma del País Vasco
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 310, pp. 65-70
1996
-
Food surveillance in the Basque Country (Spain). II. Estimation of the dietary intake of organochlorine pesticides, heavy metals, arsenic, aflatoxin M1, iron and zinc through the Total Diet Study, 1990/91
Food Additives and Contaminants, Vol. 13, Núm. 1, pp. 29-52
1994
-
Vigilancia de la contaminación por aflatoxina M¬ de leche y productos lácteos en la Comunidad Autónoma Vasca
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 250, pp. 25-30
1991
-
Food surveillance in the Basque country (Spain) I. The design of a total diet study
Food Additives and Contaminants, Vol. 8, Núm. 3, pp. 371-380
1985
-
Contenido de tiramina en alimentos de origen animal: I. Carnes, derivados cárnicos y productos relacionados
Revista de agroquímica y tecnología de alimentos, Vol. 25, Núm. 3, pp. 362-368